Назад  |   Начало  »  От майстора  »  И една идея за декорация…

И една идея за декорация…

Не изхвърляйте останалите след ремонт фаянсови плочки! Декорирайте!
Да направите нещо старо да изглежда ново е забавно и спестява пари.
За да украсите саксия или рамка за снимка, може да използвате счупени керамични чаши, чинии и други елементи. Интересна декорация ще се получи с монети, ключове, мидени черупки, малки камъчета или друг вариант -  купете стъклени плочки. Старата рамка на огледалото, може да бъде украсена, за да ѝ дадете нова визия. Възможните варианти са безкрайни и зависят от Вашето желание и фантазия. Ако не обичате да изхвърляте счупените съдове просто ги използвайте отново - за декорация.
Първо използвайте чук, за да натрошите счупените съдове на малки парченца. Парчетата трябва да бъдат малки, за да се съберат върху повърхността на предмета, който ще декорирате.
За да залепите парчета на глиненото гърне използвайте лепило за мозайки, тъй като е прозрачно и много здраво лепило.  Лепилото се прилага към предмета, както и счупените парчета - нещо като редене на пъзел. Ако работите върху конкретен желан модел,  предварително го нарисувайте. Първо изгответе контур, след това го запълнете и т.н.
Времето за да изсъхне лепилото напълно е около 24 часа. След като изчакате ден, измажете между счупените парчета - следвайте указанията върху опаковката на фугиращата смес (лесно е).
Изпълнението може да е с ниски разходи, но може и да струва малко повече – според вида на материала за декорация. Помощните материали са евтини, а може да проверите какво има на тавана Ви или в някой ъгъл на чекмеджетата, което да употребите в такъв проект.
Време за изпълнение 3 – 4 часа (без да се включва времето за съхнене). Ако изпълнявате този проект с децата – ще се забавлявате и учите заедно. Проекти като този е хубаво да се използват за подаръци, защото ръчно изработените подаръци, са винаги специални.
Източник: www.maistors.com